Säljare med Driv & intresse för maskiner och teknik

Norsecraft Geo AB är auktoriserad återförsäljare för Topcon’s maskinstyrningssystem i Sverige. Produktsortimentet omfattar 2D och 3D GPS system för styrning och guidning av entreprenadmaskiner. Vi har idag kontor i Stockholm, Göteborg och Höör.

Norsecraft Geo AB satsar nu på att växa i Skåne och vi söker därför en duktig och driven säljare som kan bidra till detta.

I jobbet som säljare på Norsecraft Geo ingår både att vårda/utveckla befintliga kunder och uppsökande nyförsäljning. Detta ställer krav på både kundfokus/kundomtanke, driv, initiativ, självständighet, målinriktning, resultatfokusering och en säljande social kompetens.

Den nya säljaren kommer att tilldelas både område, produktfokus och kundsegment. Främst styrsystem till grävmaskiner med potentiella kunder bland maskinentreprenörer, grävmaskinstillverkare, åkerier och byggföretag.

Arbetet innebär ett stort mått av eget ansvar, frihet och självstyrning men också samarbete med säljledning, andra säljare och supporttekniker.

Du bör ha dokumenterad flerårig framgångsrik erfarenhet av uppsökande försäljning, gärna från maskin- och/eller byggbranschen. Till din hjälp kommer du att ha kollegor med stort kunnande inom de produkter du säljer liksom support och coaching från säljchef och VD. Norsecraft Geo AB satsar även mycket på kompetensutveckling och du kommer därför erbjudas möjlighet att gå olika relevanta utbildningar.

Det är ett plus om du har erfarenhet av entreprenadbranschen men det viktigaste är att du har rätt personlighet, lätt för att lära, genuint gillar kundkontakter och, inte minst, brinner för utmaningen och genomförandet i uppsökande försäljning.

Vi erbjuder bra finansiella villkor med en konkurrenskraftig grundlön plus bonus samt tjänstebil men också möjligheten att bli en del i ett litet och sammansvetsat gäng som prestigelöst hjälps åt och hugger in där det behövs.

Lämplig bostadsort Skåne.

Har du frågor kring själva tjänsten, ring Per Westerberg tel. 070-416 07 18

I den här rekryteringen samarbetar vi med Lindergårds Talent Management och frågor rörande rekryteringsprocessen besvaras därför först och främst av Kjell Lindergård på 070-884 94 92.

Skicka din ansökan (CV och personligt brev) till kjell.lindergard@yahoo.se.

Servicetekniker Maskinkontroll

Norsecraft Geo AB är auktoriserad återförsäljare för Topcon’s maskinstyrningssystem i Sverige. Produktsortimentet omfattar 2D och 3D GPS system för styrning och guidning av entreprenadmaskiner. Vi har idag kontor i Stockholm, Göteborg och Höör.

Norsecraft Geo AB växer och vi behöver därför fler servicetekniker som kan stödja våra befintliga kunder men också assistera våra säljare i arbetet med att knyta nya kunder till företaget.

Arbetsuppgifter
Installation av våra system detta görs hos kund eller hos ÅF.

När kunden anmäler ett fel gör supporttekniker först en omedelbar telefonanalys för att se om det är handhavande eller tekniskt fel som orsakar problemen. Lyckas man inte då lösa problemet får servicetekniker åka ut till kund för att se om detta kan lösas på plats. Lyckas man fortfarande inte så tas produkten till kontoret för en djupare analys och felåtgärdande.

I samband med ny leverans ingår också ofta att både konfigurera produkten och genomföra regelrätta handhavandeutbildningar. Lättare reparationer och uppgraderingar av produkter ingår också i arbetet. I tjänsten förekommer det resor med övernattning regelbundet.

All kommunikation och alla åtgärder med kund registreras omedelbart i CRM systemet.

Supporttekniker & Servicetekniker ingår i ett litet team där man vid behov hjälper och stödjer varandra i problemlösningen.

Krav
Tekniska installationskunskaper samt kunskaper i svetsning

God förmåga att i tal och skrift tydligt kommunicera på framför allt svenska men även i något lägre grad på engelska, både i telefon, möten och mail.

Svenska – kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på Svenska, dels för den interna dokumentationen men framför allt vid kommunikation med våra kunder via e-post och när vi skriver lathundar/manualer.

Engelska – muntligt och skriftligt eftersom alla våra manualer och guider är på engelska och all vår dokumentation med Topcon sker på engelska

Meriterande
Tidigare erfarenhet av Maskinstyrning
Mätbakgrund / bygg bakgrund / branschbakgrund
Service av maskiner, fältmekaniker
Kundvana från annat servicejobb
God datorvana
Erfarenhet av praktisk/teknisk felsökning inne/ute

För att lyckas i tjänsten så är dina personliga egenskaper och förmågor minst lika viktiga som dina förkunskaper och erfarenheter
Det är mycket viktigt att du har förmåga att på egen hand sätta dig in i nya program och tekniska problem, hitta funktioner och själv skapa dig en förståelse för innehåll och sammanhang.

Att du har en genuin vilja att hjälpa och ge service till kunder kombinerat med en lyhördhet som hjälper dig att förstå kundens problem även när kunden inte själv riktigt förmår förklara dessa på ett tydligt sätt.

Vi vill självklart även att du med ett eget inre driv och stresstålighet kan arbeta självständigt men samtidigt också har en förmåga till ett ömsesidigt stöttande lagarbete vilket är extra viktigt i det mindre företaget.

Du behöver självklart vara prestigelös och ha god social kompetens med ett trevligt och tillmötesgående sätt, både mot kunder och kollegor.

Vi erbjuder
Konkurrenskraftig lön, tjänstebil och generösa villkor men också möjligheten att bli en del i ett litet och sammansvetsat gäng som prestigelöst hjälps åt och hugger in där det behövs. Vi satsar mycket på personalens trivsel med olika aktiviteter.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Lindergårds Talent management och frågor besvaras därför först och främst av Kjell Lindergård på 070-8849492. Skicka din ansökan (CV och personligt brev) till kjell.lindergard@yahoo.se