fbpx Skip to main content

DJI Phantom 4 RTK

Centimeternoggrann mätning

En nyutvecklad RTK-modul finns integrerad direkt i Phantom 4 RTK vilken samlar in realtidsdata på centimeternoggrann nivå och adderar till de insamlade bildernas metadata. Strax under RTK-modulen sitter också en redundant GNSS-modul som är installerad för att upprätthålla flygstabilitet i signalfattiga regioner som i städer. etc.

Genom att kombinera båda modulerna kan Phantom 4 RTK optimera flygsäkerheten samtidigt som man säkerställer att de mest exakta positionerna fångas för komplexa kartläggningar och inspektionsflöden.

Phantom 4 RTK är enkel att integrera med flertalet olika arbetsflöden. Anslut med markstationen DJI D-RTK 2 Mobile Station, NTRIP (Nätverkskommunikation av RTCM via Internet), med hjälp av en 4G-dongel eller WiFi-hotspot eller lagra satellitobservationsdata internt i drönaren för att sedan använda för Post Processed Kinematics (PPK). Alla dessa metoder finns tillgängliga med Phantom 4 RTK.

Det hänger på tiden – TimeSync

För att dra full nytta av Phantom 4 RTKs positionssystem har DJI skapat det nya tillägget TimeSync. Detta system ser till att styrsystem, kamera och RTK-modulen är i konstant synk i förhållande till kameran CMOS-sensor för korrekt inläsning av geodata i bilderna vid varje fotoögonblick.

Stillbilder med hög kvalité

DJI´s 1-tums CMOS-sensor med 20 megapixel stillbilder är redan en välkänt bra kamera och används flitigt inom fotogrammetri. Den mekaniska slutaren minimerar risken för suddiga bilder (rolling shutter) då stillbilderna samlas in med drönaren i rörelse. Med den höga upplösningen kan Phantom 4 RTK uppnå en marksampling (GSD) på 2,74 cm vid 100 meters flyghöjd. För att säkerställa att varje Phantom 4 RTK erbjuder oöverträffad noggrannhet genomgår varje enskild kameralins en strikt kalibreringsprocess där radiella och tangentiella linsförvrängningar mäts. De förvrängda parametrarna sparas i varje bilds metadata och låter efterbehandlingsprogrammet justeras unikt för varje användare och drönare.

Specialutvecklat appverktyg för planering av flygrutter

En helt ny GS RTK app tillåter piloter att planera flygningar med Phantom 4 RTK genom två planeringslägen – Photogrammetry och Waypoint Flight – vid sidan av traditionellt flygläge. Dessa planeringslägen låter piloter planera drönarens flygrutt samt justera överlappning, flyghöjd, hastighet, kameraparametrar för ett enkelt kartläggnings- eller inspektionsflöde.

GS RTK-appen har byggts med användarna i åtanke och har därför en rad funktioner som är byggda för specifika kartläggnings- eller inspektionsflöden. Appen har implementerat direktuppladdning av KML-områdesfiler för flygplanering på kontoret innan fältjobb, ett nytt slutar-prioritetsläge för att hålla exponeringen konsekvent över alla bilder samt ett inbyggt larm för att varna piloter av ogynnsamma vindförhållanden under flygning.

DJI Phantom 4 RTK GULDPAKET

Stort Phantom 4 RTK paket med en mängd tillbehör och DJI Care Refresh. Inkluderar 4st drönarbatterier, laddhubb, extra propellrar, 64GB SD-kort, landningsplatta samt en riktigt bra transportlåda från italienska HPRC.

Vad paketet innehåller:

  • Drönare: Phantom 4 RTK
  • Drönarbatteri x4
  • Handkontroll med inbyggd skärm
  • Propellerpar x5
  • Batteriladdare
  • Batterihubb
  • 2x batterier till handkontroll
  • Frigolitväska
  • Div. tillbehör
  • DJI Enterprise Shield

HPRC Transportväska

Hardcase som rymmer drönare + tillbehör

Tålig och väl utformad för DJI Phantom 4 Pro samt alla tillbehör som levereras med Guldpaketet. Tydlig markering om var olika artiklar skall ligga.